|
Kuvings C9500 |
Kuvings B6000 |
Sok |
Jedwabisty, aksamitny, gładki bez wyczuwalnych drobin roślin, o najwyższych walorach degustacyjnych |
Sok z miąższem, wyczuwalne drobiny warzyw i owoców |
System odprowadzania pulpy |
1)Bardzo skuteczny przy wytłaczaniu roślin włóknistych 2) skuteczny w procesie mycia przy odprowadzaniu resztek pulpy |
Rośliny włókniste (jarmuż, seler naciowy)- trzeba kroić na krótsze odcinki |
Misa główna |
Dobrze zabezpieczona przed przeciekami |
Wymaga okresowej wymiany uszczelki |
Korek niekapek |
Wzmocniony zawias , stylizowany na chrom |
Słabszy niż w modelu C9500 |
Włącznik/wyłącznik |
Solidny: bez silikonowych osłonek |
Silikonowa oslona |
Silnik |
240W |
240W |




Surowy barszczyk wigilijny? Czemu nie?

Świetny sposób na 100% naturalne masło orzechowe. Wystarczy troche prażonych orzechów i wyciskarka Kuvings z przystawką do lodów.

Pomidory są jednymi z najbardziej popularnych owoców w naszych kuchniach. To bardzo dobrze, ponieważ zawierają cały szereg składników i witamin, które sprzyjają prawidłowemu funkcjonowaniu naszego organizmu. Warto spożywać je w zasadzie w każdych ilościach, a najbardziej optymalne...

Za pomocą wyciskarki do warzyw i owoców w szybki i prosty sposób wydobędziemy z nich wszystkie najcenniejsze składniki. Jednym z warzyw, które zdecydowanie warto polecić i wprowadzić do diety, jest seler naciowy. Picie soku z tej jarzyny wpłynie korzystnie na nasze zdrowie i samopoczucie...

Mleko migdałowe z wyciskarki Kuvings B6000.
Masz ochote na pyszne i zdrowe mleko miglalowe?
Oto Przepis:
- Około 100g suchych migdałów - należy je namoczyć no najmniej kilka godzin - najlepiej całą noc.
- ok 1 litr świeżej wody - waszej ulubionej.
Z tych składników otrzymamy ok. 1 litr mleka.
W mleku kupionym w sklepie jest tylko około 20 gram migałow plus różne zagęstniki i stabilizatory które mają dać nam wrażenie że pijemy coś wartościowego.
Zachęcam do zrobienia własnego mleka migdałowego. Z użyciem wyciskarki jest to bardzo proste i szybkie.

Sok Kubuś z wyciskarki Kuvings
gęsty, zdrowy i surowy - mocno owocowy
Jak go zrobić?
Na winie..., czyli co nam się na rękę nawinie.
Ale najpierw baza: ....

Świeże zioła wydają się być nieco niedocenianą częścią naszej codziennej kuchni. Owszem, używamy ich od czasu do czasu, ale traktujemy je raczej jako niewielki dodatek do potraw. To duży błąd, ponieważ świeże zioła mają zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Bardzo cenne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, jest codzienne spożywanie zielonej pietruszki i kolendry. Oba te zioła zawierają ogromne ilości witaminy C, dzięki czemu mają silne właściwości wzmacniające organizm. Wpływają także korzystnie na pracę układu pokarmowego...

Burak to warzywo, które posiada niezliczone wartości odżywcze oraz właściwości zdrowotne. Zawiera wiele cennych składników, jak błonnik, potas, żelazo, kwas foliowy, który niezbędny jest dla kobiet w ciąży, a także wiele witamin z grupy B, witaminę A oraz C. Aby wszystkie te składniki zostały jak najszybciej ....

Spożywanie soków ze świeżo wyciskanych owoców i warzyw to dostarczanie organizmowi zdrowia, w pełnym tego słowa znaczeniu. Powinniśmy pić je jak najczęściej, ponieważ to najszybszy i najłatwiejszy sposób na przyswojenie ogromnej liczby witamin, mikro i makroelementów. Niestety najczęściej sięgamy po soki dostępne na sklepowych półkach

Wyciskarka Kuvings B6000 - przepis na sok zielony detoksykujący.
Składniki:
- kawałek imbiru ok 2-3cm
- jedna zielona papryka bez gniazda nasiennego
- cały ogórek
- 3 jabłka...................

Dlaczego warto kupić wyciskarkę?
Wyciskarki do soku w odróżnieniu od sokowirówek miażdżą produkty (owoce, warzywa) i wyciskają z nich sok. Te drugie natomiast ścierają produkty i separują pulpę od soku dzięki sile odśrodkowej. Ma to swoje wady. Sok z sokowirówek jest gorszej jakości, jest go mniej i podczas ścierania produktów nagrzewają się one nieznacznie, wystarczająco jednak, aby utracić część dobroczynnych właściwości i witamin.

Soki, które uzyskujemy z owoców i warzyw są jednym z głównych elementów zdrowej diety.
Zawierają w swoim składzie wiele witamin i składników mineralnych.
Należy tylko pamiętać,że podgrzewanie i obróbka chemiczna negatywnie wpływa na ich wartość odżywczą. Niszczone są wówczas witaminy , mikro- i makroelementy.
Struktura zawartej w nich wody również ulega zmianie.

Napij się kapusty!
Sok z kapusty jest znany ze swojej zdolności do leczenia wrzodów trawiennych . Sok ten jest bogaty w witaminy K, C, B6, błonnik , mangan, kwas foliowy, kwasy tłuszczowe omega 3, wapń, składniki odżywcze i antyoksydanty, i zawiera bardzo mało kalorii.