
Napij się kapusty!
Sok z kapusty jest znany ze swojej zdolności do leczenia wrzodów trawiennych . Sok ten jest bogaty w witaminy K, C, B6, błonnik , mangan, kwas foliowy, kwasy tłuszczowe omega 3, wapń, składniki odżywcze i antyoksydanty, i zawiera bardzo mało kalorii.
Kapusta jest bardzo dobra dla Ciebie . Ostatnie badania pokazują , że ludzie, którzy jedzą dużo kapusty mają znacząco niższe ryzyko zachorowania na raka jelita grubego, płuc, raka piersi i raka prostaty. Nawet w porównaniu do innych osób , które jedzą dużo warzyw.
Czerwona kapusta ma jeszcze więcej składników odżywczych i chroni przed chorobą Alzheimera (Food Science and Technology ) .
Wyciskanie soku z kapusty to wspaniały sposób, aby uzyskać to co najlepsze z kapusty . Kiedy gotujesz kapustę , zabijasz specjalny enzym myrozynazy, który sprawia, że kapusta ma takie właściwości uzdrawiające.
Picie na początku czystego soku z kapusty może być trudne. Ale można go mieszać z sokiem z marchwi. I z czasem zwiększać ilość kapusty.
Możesz także spróbować soków z innych warzyw z rodziny rodziny kapustowatych takich jak brokuły, jarmuż lub inne.